sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Wareborgista ja muista piraattipuoluelaisista.

Aika lienee nyt kypsä kohupaljastukselle!

Kirjoittelin noin puolen vuoden ajan satiiriblogia nimeltä "Wareborgin piraattiajatuksia", joka oli olevinaan nuoren, Piraattipuoluetta kannattavan insinööriopiskelijamiehen poliittinen blogi.

Yhdistelin Wareborg-kirjoituksissa pääosin aidoilta piraattipuoluelaisilta löytämiäni ajatuksia vetäen niitä aina aavistuksen verran överiksi. Melko varhaisessa vaiheessa rupesi asiablogausten sekaan puolivahingossa rakentumaan myös tieteisfantasiatarina, joka teki Wareborgista rinnakkaistodellisuuksien loukkuun joutuneen "transdimensionaalisen orvon". Tarina päättyi siihen, kun Wareborg palasi takaisin kotitodellisuuteensa ja joutui siellä kryoniikkasäilytykseen odottamaan hamassa tulevaisuudessa tapahtuvaa henkiinherättämistään.

Vaikka alkuvaiheessa Wareborgia jaksettiinkin syytellä "false flag -operaatioksi", ei tarkoitukseni ollut missään vaiheessa mustamaalata Piraattipuoluetta tai sen kannattajia. Kyseessä oli pikemminkin hyväntahtoinen tutkimusmatka heidän ajatusmaailmoihinsa ja toisaalta myös halu kirjoitella vähän hömppäfiktiota. Halusin rakentaa hahmon, joka antaisi kasvot etenkin tämän porukan hämmentävimmille ideoille ja aivopieruille. Tämä ilmeisesti onnistui aika hyvin, sillä jossain vaiheessa pipulaiset rupesivat haukkumaan toistensa blogimielipiteitä "wareborgismeiksi", ja erään kansanedustajaehdokkaan mielestä "nämä real life wareborgit" olivat peräti koko puolueen syöpä.

Sain kipinän Wareborg-hahmon luomiseen lukiessani Jaron Lanierin kirjaa "You Are Not a Gadget", suomennettu nimellä "Et ole koje". Lanier maalailee kuvan uudesta uskonnollisuutta hipovasta ideologiasta, "kyberneettisestä totalismista", johon varsinkin monet IT-alan tekijät ja vaikuttajat ovat hurahtaneet. Kyseessä on yletön teknologiaoptimismin muoto, joka nostaa algoritmit ja tekniset rakenteet ihmisyksilön yläpuolelle. Ihmiset ovat pelkkiä koneita, jotka voidaan tulevaisuudessa korvata suorituskykyisemmillä ja tehokkaammilla. Ihmisjoukoista voidaan nettiyhteisöjen avulla rakentaa persoonattomia klustereita, jotka saavat kollektiivisesti aikaan Wikipedian kaltaisia "yli-inhimillisen älyn suursaavutuksia". Informaation ja meemien on sujahdeltava koneistoissa mahdollisimman vapaasti ja kitkattomasti, jotta kone toimisi mahdollisimman tehokkaasti. Tätä kautta myös piraattiaate tulee kirjassa esiin yhtenä kyberneettisen totalismin ilmentymänä.

Lanierin turinoinnit ovat toki hieman kärjistettyjä, mutta niitä lukiessani alkoivat palaset loksahdella paikoilleen. Olin jo muutaman vuoden ajan ihmetellyt, miksi suomalaisessa piraattiliikkeessä on niin paljon transhumanisteja. Olisiko tässä siis yhteinen pohjavire, joka vetäisi koko aatekasauman langat yhteen? Kun yhdistelin mielessäni Lanierin kasaamaa olkiukkoa tuntemiini piraattiliikkeen edustajiin, alkoi yhdistelmä vaikuttaa aina vain herkullisemmalta. Monet piraattipuoluelaiset ovat googlailleet niin häröjä meemejä osaksi identiteettiään, että niistä oli aivan pakko päästä piikittelemään.

Wareborgin tärkeimmät elävät esikuvat olivat Piraattiliiton perustaja Samuli Pahalahti ja Pirkanmaan piraattien varapuheenjohtaja Panu Horsmalahti. Pahalahdelta saatiin aatevalikoimaan mm. transhumanismi, libertarismi, anarkokapitalismi, militantti ateismi, "vapaa-ajattelu" sekä yleinen radikalismi ja provosointihalu. Horsmalahti täydensi kuvaa mm. seksuaalisuutta, prostituutiota ja miesten tasa-arvoa käsittelevien klassikkoblogaustensa kautta. Lisäksi Horsmalahti on Eliezer Yudkowskyn LessWrong-sivustoa aktiivisesti käyttävä singularitariaani, kun taas Pahalahden transhumanistisesta suuntautumisesta en ole koskaan oikein ottanut selvää.

Piraattipuolueessa on paljon nuoria idealisteja, jotka haluavat uudistaa kaiken mahdollisen, mutta joiden idealismit edustavat usein täysin vastakkaisia äärilaitoja. Esimerkiksi Pahalahti vannoo äärimmilleen vapautetun markkinatalouden nimeen eikä soisi valtiolle muuta roolia kuin omistusoikeuden suojelemisen, kun taas toisessa laidassa on joukko Zeitgeist-liikkeen jäseniä, mm. Jukka Tuohimetsä ja Jani Laasonen, jotka kannattavat tekoälyjohtoista suunnitelmataloutta ilman minkäänlaista rahajärjestelmää. En ole vielä kohdannut ainuttakaan pipulaista, joka kannattaisi kumpaakin aatetta samanaikaisesti, mutta sain silti molemmat mahdutettua Wareborgin poliittiseen näkemykseen.

Zeitgeistin lisäksi myös toisella vaalien alla kovasti julkisuutta saaneella "kultilla", Risto Pietilän ja Olli Postin Silverbankilla/Silverclubilla, oli kannattajia Piraattipuolueen ehdokkaiden joukossa, joten tokihan Wareborginkin piti tästä johtuen kannattaa superfoodeja ja hopearahaa. Hopeahörhöt ansaitsisivat kuitenkin aivan oman parodiansa, enkä pystynyt Wareborg-hahmon puitteissa kuin vähän raapaisemaan pintaa.

Piraattipuolueen ulkopuolelta saatiin Wareborgille mm. epäonninen pelimies- eli naisteniskuharrastus. Alkuvuonna 2010 aiheuttivat yleistä ihmetystä suomalaiset PUA-oppien nimeen vannovat täysin sosiaalivammaiset nuoret miehet, jotka blogeissaan todistivat kivenkovaa uskoaan siihen, että sosiaalivammaisuudesta ja poikuudesta voisi mielekkäällä tavalla päästä eroon tankkaamalla kirjoista iskutekniikoita. Tämä ajatusmalli sopi joka tapauksessa Wareborgin insinöörielämänkatsomukseen mitä parhaiten, varsinkin kun pipulaisten muutenkin ajateltiin tuovan huonoa ihmissuhdeonneaan osaksi poliittista agendaansa.

Kaikesta tästä huolimatta sympatiseeraan Piraattipuoluetta, ja monia heikäläisistä olisin jopa hyvillä mielin voinut äänestää vaaleissa. Ehkä muutaman vuoden sisällä jopa pystyn harkitsemaan tätä, kunhan puolueen pahimmat lapsuudenkivut ja radikaalien höyrypääajatusten ristitulet ovat laantuneet ja ohjelmaa on saatu vähän laajennettua yleispuoluemaisempaan suuntaan. Eteenpäinkatsova arvoliberaali asenne ja ennakkoluuloton suhtautuminen tuoreisiin ideoihin ovat sinänsä hyvä juttu, mutta ei sitä silti tarvitsisi ihan niissä utopistisimmissa sfääreissä leijailla jos tarkoitus on tehdä uskottavaa politiikkaa ihan oikeassa maailmassa.

Kiitokset kaikille, jotka seurasivat Wareborgia ja saivat siitä jotain irti. Oli kiva puolivuotinen sivuharraste, joten ehkä saatan palata johonkin samantapaiseen vastaisuudessakin.

Kahdeksan eniten ladattua Wareborg-kirjoitusta:

1. Pysykää poissa Otaniemestä tänään klo 21- 22! HENGENVAARA! (10259 latausta)
2. Ehdotukseni seksuaalisen tasa-arvon edistämiseksi. (5733)
3. Sain kenkää Piraattipuolueesta. (5122)
4. Suomalainen yhteiskunta on vihamielinen pelimieskulttuurille. (3131)
5. Transdimensionaaliset vaaliehdokkaat 2011. (2879)
6. Pyrin eduskuntaan. (1956)
7. Miksi ihmiskunta ei selviä hengissä ilman täysin vapata internetiä. (1813)
8. Totuus japanin katastrofista ja rinnakkaistodellisuuksista. (1482)

28 kommenttia:

Eetu Rantakangas kirjoitti...

Monenlaisessa "äärinörttiydessä" on paljon vikoja ja ongelmia, joita Wareborgkin onnistuneesti alleviivasi. Haluan kuitenkin nostaa esiin nörttien ajattelumaailmasta sen hienoimman osan, joka usein puuttuu muilta kuin matemaattisten, koodaukseen liittyvien jne. ongelmien pyörittelyyn tottuneilta nörteiltä. Eli "jos on ongelma, se ratkaistaan"-ajattelun.

Jos jotain nörttien ajattelutapaa olen oppinut arvostamaan, niin tuota, koska todella usein tavallisten kuolevaisten joukossa törmää siihen ajattelumalliin, ettei edes tosissaan aleta etsiä ratkaisuja ongelmiin vaan julistetaan ne vain mahdottomiksi ratkaista ennen kuin on mietitty asiaa edes jonkun yksinkertaisen matemaattisen yhtälön ratkaisuun kuluvaa aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Samuli Pahalahti on tosi rento, cool, mukava ja sosiaalinen tyyppi, aika anti-Wareborg. Vapaata markkinataloutta kannatti jo köyhien puolustaja Anders Chydenius ja useimmat muutkin valistusfilosofit, ei se mikään epäsosiaalisuusaate ole.

Risto Pietilä kirjoitti...

Kiitos siitä, että sain esiintyä blogissa. Wareborg-hahmo oli niin aidon oloinen, että Silverclub-vierailukirjoitus oli mennyt täydestä läpi joillain keskustelufoorumeilla =) Sille kyllä naurettiin...

LeonBlank kirjoitti...

Hieno saavutus ja hatunnosto moniulotteisen ja uskottavan hahmon kehittämisestä. Käsikirjoittajarintamalla olis tarvetta kaltaisellesi. Wareborgista ja tämän frendeistä - oikeista ja olemattomista - voisi saada aika mielenkiintoista mustaa komediaa kehiteltyä.

Zeroness kirjoitti...

Itsekin olen seurannut jonkun vuoden ajan ensin Piraattiliittoa ja sen toimintaa, sittemmin Piraattipuoluetta joka lopulta sai tuulta purjeisiinsa.

Olen itsekin huomannut, että mitä enemmän piraattipiireihin on tullut väkeä ja keskustelu sen myötä lisääntynyt, sitä enemmän olen huomannut tekeväni facepalmia. Toisinaan osaan suhtautua tähän yliampuvaan hyperidealismiin huumorilla ja ymmärrän, että olenhan itsekin jonkin sortin idealisti. Joskus taas surettaa ja harmittaa. Piraateilla kun olisi paljon kehityskelpoisiakin ajatuksia. Valitettavan usein ne vain hukkuvat kaiken tämän foliohattusonnan alle. Viimeistään sitten kun Horsmalahti puhuu prostituutiosta, on jo kaikille selvää että säälittäviä nörttejähän ne vain on, eivätkä ns. oikeasta elämästä mitään ymmärrä.

Tässä viime päivinä olen käynyt keskustelua eräässä Animalian sivujen blogissa siitä, miksi vegaanisesta elämäntavasta on tullut normi eläinaktivistien keskuudessa. Siis jokaisen TOSISSAAN eläimistä välittävän oletetaan siirtyvän siihen jossain vaiheessa ja "tavallisia" kasvissyöjiä katsotaan karsaasti jos eivät pyri kohti tuota joidenkin määrittelemää täydellisyyttä. Voikohan piraateilla ja eläinaktivisteilla olla se ongelma, että kun keskustelua käydään lähinnä vain oman väen kesken, äärimmäisimmät näkemykset alkavat ylikorostua?

Tällä tavoin kummatkin liikkeet ajavat itsensä ainakin tehokkaasti marginaaliin. En toki ole sitäkään mieltä, että pitäisi kaikki vesittää tekemällä loputtomasti kompromisseja. Toisaalta onkohan sisäänpäin kääntyvä nurkkakuntaisuuskaan sen parempi tie? Ainakin kovin suosittua se toki on, ihan nykypolitiikassakin. Mitä persut edellä, sitä pienet perässä?

Mikko kirjoitti...

Oli kyllä kerrassaan mahtava blogi, jota oli ilo seurata. Tätä olisi sietänyt lukea pidempäänkin, vaan ehkä se sitten oli jo aika lopettaa. Olet loistava kirjoittaja, toivottavasti vielä jatkat kirjoittamista jossain muodossa. :-)

Kheldysh kirjoitti...

Mutta kenen naamataulu blogin profiilia koristaa? Kiinnostaisi ihan näin miljoona kaksoisolentohavaintoa kuulleena.

Aleksei Riikonen kirjoitti...

"Lisäksi Horsmalahti on Eliezer Yudkowskyn LessWrong-sivustoa aktiivisesti käyttävä singularitariaani"

Panu Hormalahden oma reaktio tähän väitteeseen oli "nope", joskin tämä pitää paikkansa siinä rajoitetussa mielessä että Panun on nähty käyttävän termiä "teknologinen singulariteetti" ja ainakin joskus kirjoittavan LessWrong-saitille (kuitenkin kenties pääsääntöisesti suhtautuen varsin hyökkäävästi ko. saitin tyypillisempiä käyttäjiä kohtaan).

Eli tuosta esittämästäsi Panu Horsmalahden luonnehdinnasta voi saada vääränkin vaikutelman. Häneen verrattuna varsin toisenlaisena transhumanistina olen itse vuosien varrella irkissä käynyt kanssaan lukemattomia keskusteluja, "väittelyjä" ja pään seinään hakkaamisia (en pidä häntä erityisen fiksuna henkilönä), ja tämän pitkällisen havaintoaineiston perusteella voin todeta mm. että hänellä on varsinkin perinteisesti ollut suorastaan poikkeuksellisen, öhöm, "kriittinen" suhtautuminen esim. mainitsemaasi Eliezer Yudkowskyyn. Eli jos singularitariaanilla tarkoitetaan "henkilöä joka fanittaa Eliezer Yudkowskya" (kuten joskus tarkoitetaan), silloin Panu ei todellakaan ole sellainen.

Jani Laasonen kirjoitti...

Loistavaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kuka on Wareborgia esittäneessä kuvassa? Kaveri näyttää jotenkin tutulta.

Janos Honkonen kirjoitti...

Golf-aplodit - ennen kuin mopo lähti käsistä, parin ekan viestin ajan, Wareborg oli pelottavan uskottava :)

viznut kirjoitti...

Wareborgin kuva kuuluu OkCupidista löytyneelle jenkille, tuskin siis kenenkään tuttu. Monet ovat kuitenkin sanoneet nähneensä samannäköisen henkilön jossain, eikä varmaan ihmekään, hyvin paljon tuolta näyttäviä suomalaisia kun lienee aika paljon. Itsellenikin tulee ainakin yksi mieleen.

viznut kirjoitti...

Ilmeisestikin tein virheen päätellessäni Horsmalahden uskonnollista suuntautumista. Perustin käsitykseni siihen, että A) Horsmalahtea googlatessa törmää usein LessWrong-postauksiin ja B) Horsmalahti on ollut mukana Yudkowsky-lukupiirissä (IRC-kanavalla #hpatmor jossa yhdessä luetaan äijän nettikirjaa "Harry Potter and Methods of Rationality").

Mutta toki jos Pipusta pitäisi valita yksi "yudkowskylainen" niin se olisi varmasti Sotala. Sotalan tapa käsitellä asioita on kuitenkin melko vastakohtainen monilta muilta pipulaisilta löytyvälle putkiaivoisuudelle, eikä hän siksi olisi ollut kovinkaan hyvä esikuva Wareborgille.

Mikko Tuomela kirjoitti...

Olen jo monta kuukautta ollut sitä mieltä, että Wareborgin seikkailuista pitäisi tehdä tv-sarja tai elokuva.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti tutkimusmatka pipulaisten ajatusmaailmaan ei kuitenkaan opettanut sinua linkittämään.

Lilja Tamminen kirjoitti...

Omalta osaltani kiitän siitä, että minua syytettiin epäwareborgilaisuudesta ;)

Piraattipuolueen Zeitgeistilais- ja Wareborgilaisrintamat voivat ihan oikeasti murskata punaviherkonservatiivit.

Rakkain terveisin, ~Lilja

Anonyymi kirjoitti...

Joo, eihän Wareborgin parhaimpia paloja tarvitsisi paljonkaan hioa, että niistä saisi aikaan pienoisromaanin tai jonkinlaisen omaelämänkerran höystettynä epäkorrekteilla mielipiteillä.

Tai sitten Wareborgista voisi rakentaa näytelmän, jossa hän matkustaa Olgan kanssa viettämään bunkkeriviikonloppua ja matkan aikana Wareborg kertoisi poliittisista näkemyksistään.

Näytelmä huipentuisi siihen, että Wareborg nousisi takaisin maanpinnalle bunkkerista ja Olga käskisi hänen hakeutua hoitoon.

Aleksei Riikonen kirjoitti...

"Ilmeisestikin tein virheen päätellessäni Horsmalahden uskonnollista suuntautumista."

Toisaalta nyt kun aloin tarkentelemaan Horsmalahden suhtautumista "yudkowskylaisuuteen", tehtäköön se kunnolla:

Panu ei *enää* ole niin suuri Yudkowsky-vihaaja kuin hän aiempina vuosina oli. Hän on sittemmin joskus sanonut kyseisestä henkilöstä myös positiivisia asioita, ja kerran jopa teki pienen rahalahjoituksen Yudkowskyn pystyttämälle SIAI-järjestölle kun ajatteli sen tekevän tarpeellisiakin asioita. Hän tosiaan kai myös pitää mainitsemastasi Yudkowskyn kirjoittamasta Harry Potter -fanficistä, mikä tosin ei ole kovin poikkeuksellista, sillä kyseessä on nykyään joillakin kriteereillä mitaten maailman suosituin HP-fanfic (eniten reviewejä fanfiction.netissä), joka on kerännyt kehuja myös ammattimaisilta kirjailijoilta kuten David Briniltä.

Mutta tosiaan, mikään "yudkowskylainen" Panu ei ole, arvelisin että hän edelleen paljon tyypillisemmin esittäisi kyseisestä henkilöstä negatiivisia kuin positiivisia luonnehdintoja, joskin siitä on jo jonkin aikaa kun olen tätä aihetta sivuavasti kanssaan seikkaperäisesti keskustellut.

Mainitsemasi seikka, että PiPusta kyllä löytyy yudkowskylaisia, tosiaan pitää paikkansa. Kaj Sotala ja Mikko Rauhala ovat allekirjoittaneen kanssa (itse en kuitenkaan ole toistaiseksi ollut kovin PiPu-aktiivinen) olleet ehkä kolme "uskollisinta Yudkowskyn opetuslasta" joita Suomesta löytyy; mainitut kaksi henkilöä yhä priorisoivat Yudkowskyn SIAI-järjestön asioiden edistämisen itselleen tärkeämmäksi kuin mm. Piraattipuolueen, vaikka ovatkin huomattavasti näkyvyyttä pira-aiheiden tienoilla saaneet ja nimenomaan viime vuosina paljon aikaa sellaiseen käyttäneet.

Toisaalta luonnollisestikin itse uskon, että jos tarkkaan katsoo mitä mieltä ne/me yudkowskylaiset sitten ovat, huomaa että me tuppaamme olemaan nimenomaan niitä vastakohtia mm. transhumanismin sisällä monille niille piirteille joille näiden aiheiden yhteydessä on tapana naureskella. (Ei sillä, että olisit tämän suhteen mitään suuntaan tai toiseen väittänytkään, enkä myöskään tarkoita että tästä aiheesta olisi syytä tässä yhteydessä keskustella enemmän.)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Wareborgista! Upeaa tulee ikävä.

<3 Ainu-piraatti.

Jarmo Puskala kirjoitti...

Wareborg karkasi aika äkkiä parodialaatikosta ihan oikeasti viihdyttäväksi tarinaksi.

Kyseessä taisi olla myöskin ainoa blogimuotoinen transmediatarina jonka olen jaksanut seurata loppuun saakka.

Onnistunut kirjoitelma kaiken kaikkiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogista! Luin sitä välillä naureskellen vaikka, tai ehkä juuri koska, edustan paljolti sen parodioimaa ihmisryhmää. Sinulla on mielikuvitusta ja kirjoittajan lahjoja. Mielenkiintoista kuulla että sympatiseeraat Piraattipuoluetta, Wareborgia lukiessani luulin että vihaat sitä yli kaiken kun valitsit sen parodiointikohteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin tulin luettua blogin alusta loppuun. Hienoa työtä!

Ahto A. kirjoitti...

Wareborg-blogauksissa tuotiin ihan hauskasti esille Piraattipuolueen sisäistä dynamiikkaa tavalla, joka todennäköisesti aukeaa lähinnä puolueen aktiiveille. Tiedossamme oli myös jo aika alkuvaiheessa, että Heikkilä on hahmon takana. Eipä siinä mitään.

Vaikka tarkoituksena ei ehkä ollut mustamaalata Piraattipuoluetta, näen valitettavasti Wareborg-ideassakin oireen tyypillisestä "fiksujen ihmisten" keskinäisen solidaarisuuden puutteesta. Kun on joku hyvä projekti, jonka tavoitteista kaikki ovat samaa mieltä, viedään mehut riitelemällä epäolennaisista erimielisyyksistä, ja esitetään "älyllistä" kritiikkiä, joka tosiasiassa lähinnä heikentää aktiivien motivaatiota. Kun juuri sitä omalle individualistiselle mielelle riittävän täydellistä projektia ei löydy, keskitytään huutelemaan aidan takaa.

Ymmärrän toki kirjoitussarjan pointin siinä, että se auttaisi joitakin piraatteja tarkastelemaan omia näkemyksiään objektiivisemmin. Piraattipuolueen ajamien asioiden edistymistä olisi kuitenkin vaalien alla hyödyttänyt enemmän se, että tunnettu internet-persoona olisi tuonut puolueesta esille niitä puolia, joita pitää hyvinä, eikä keskittynyt tekemään karikatyyria kahdesta puolueen ehdokkaasta.

Pidän valitettavana, että monet Piraattipuolueen kanssa samaa mieltä olevat eivät tunnu antavan arvoa tehdylle työlle, vaikka ovat tavoitteista samaa mieltä. Ytimekkäästi sanottuna: kun tekee itse saatanasti hommia hyvän asian eteen, vituttaa, kun paskaa tulee niskaan toisilta sellaisilta ihmisiltä, jotka myös ovat sitä mieltä, että asia on hyvä.

Uskon enemmän palkitsemiseen kuin rankaisemiseen: omasta mielestä hyvien puolien esille tuominen on kannustavampi ja tehokkaampi tapa vaikuttaa kuin huonojen puolien haukkuminen. Kukin miettiköön itse, kumpaa puolta Warebog-blogaukset edustivat. Siitä on varmaan useaa eri mielipidettä.

Nostamalla esille omasta mielestä typerimmät puolueen piirissä olevat ajatukset, ja levittämällä niitä omissa "älykköpiireissä", ei missään nimessä lisää Piraattipuolueen houkuttelevuutta kyseisten ihmisten silmissä. Samalla tulee vaikeuttaneeksi omasta mielestä fiksujen ajatusten laajempaa esilletuloa puolueen sisällä, kun sillä tavoin ajattelevat eivät koe puoluetta omakseen. Tämä on Piraattipuolueelle uhka tässä vaiheessa, kun puoluetta ei vielä tunneta kovin laajasti. Tämä kritiikki on tietenkin yleisempää kuin Wareborgiin kohdistuvaa, ja liittyy esimerkiksi joidenkin aktiivien toimintatapoihin erinäisten "kohujen" yhteydessä.

Panu Horsmalahti on hoitanut varsinaiset puoluetoimintaan liittyvät tehtävänsä erittäin hyvin, ja hänen työpanostaan arvostetaan erityisesti Pirkanmaan aktiivien keskuudessa. Se, että kaikki nyt purkavat piraatteihin liittyvät patoutumansa hänen kauttaan, on minusta hänelle henkilökohtaisesti jo kohtuutonta. Usein tällä on tietysti puoluepoliittinen motiivi, ja on harmillista, miten jotkut omatkin aktiivit ovat lähteneet siihen mukaan.

Piraattipuolueessa on toki mukana lennokkaasti ajattelevia idealisteja, koska sentyyppiset ihmiset ovat niitä, jotka lähtevät aktiivisesti toimimaan hyvän asian puolesta. Se ei ole heidän häpeänsä, vaan olen kiitollinen siitä, että he ovat aktiivisesti mukana. Oikeasti, ainoa tapa saada Piraattipuolue muuttumaan siihen omasta mielestä täydellisempään suuntaan, on osallistua aktiivisesti toimintaan, ja nostaa omia näkökulmia esille piraattiasioita koskevissa keskusteluissa. Jos siis haluaa edistää niitä asioita.

Ahto
Vpj

Kvanttitodellisuus kirjoitti...

Nyt kun kvanttitietokoneistakin on tullut totta, on syytä ymmärtää että multiversumit ovat todennäköisesti olemassa.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/05/d-wave-myy-kvanttitietokoneen-lockheed.html

Karla Nieminen kirjoitti...

Mahtavaa settiä! En seuraa Piraattipuolueen ajatuksia mitenkään, mutta tekstit ovat silti olleet hyvin viihdyttäviä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Piraattipuolueen rivijäsenenä on sanottava, että Wareborg oli hauska. Minulla lukiessani ko. blogia oli koko ajan tunne, että kirjoittaja tunsi sen kulttuurin, jota parodioi.

Anonyymi kirjoitti...

Kai sinulla oli lupa käyttää kuvaa?

http://www.linkedin.com/in/stevennoonan

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtava blogi ja mahtava parodia. Mun mielestä piraattien on ihan turha ottaa tästä nokkiinsa vaan pikemminkin onkeensa. Olin itsekin mukana perustamassa puoluetta kannattajakortin muodossa ja myöhemmin liityin puolueeseen. Ei mennyt pitkään havaita että mitä spedeilyä porukan piirissä oli ja ei tullut mielenkään äänestää pipua vaaleissa. Asia on kuitenkin tärkeä, niinkuin tuossa tuotiinkin esiin, joten toivon puolueelle menestystä ja kasvua pois naivismista ja muusta hölmöilystä.